Кои са най-продаваните коли втора ръка в България?

Кои са най-продаваните коли втора ръка в България?

Вносът на автомобили втора ръка е изключително популярен в България. Своето признание те дължат на достъпните си цени и богатото разнообразие от модели. Но кои са най-продаваните коли втора ръка в България? Нека разберем!

Кои втора ръка коли са най-продавани в България?

Марката на превозното средство играе важна роля при вземането на решение за покупка на кола втора ръка. Ето и няколко от най-търсените в България:

  • Volkswagen – от Golf до Passat, Volkswagen е една от най-популярните марки за коли втора употреба сред българските шофьори. Тези моторни превозни средства са известни със своите надеждност и дълголетие;
  • BMW е сред водещите производители и е любим избор на много български шофьори. Луксозните елегантни и високопроизводителни модели привличат много купувачи в страната;
  • Mercedes-Benz – известна с високото качество, което предлага, Mercedes-Benz е една от най-продаваните брандове употребявани коли в България;
  • Audi – немският концерн Audi е известен със своите високотехнологични и надеждни коли. Широкият спектър от предложения позволява на всеки купувач да намери подходящата за своите нужди;
  • Toyota – японската марка Toyota е известна със своите изпитани и издръжливи возила. Тя е една от най-търсените и продаваните брандове на българския автомобилен пазар.

Изборът на марка втора ръка кола зависи от много фактори, включително бюджета, предпочитанията за модел и конкретните нужди на купувача.

Каква е средната цена на най-продаваните коли втора ръка в България?

Средната стойност на употребявания внос варира значително в зависимост от няколко фактора. В средата на 2023 година, може да се отчете следното: за употребяван Volkswagen ще заплатите от 5 000 до 15 000 лева в зависимост от модела и състоянието. За BMW автомобилите сумата е между 10 000 и 25 000 лева, отново в зависимост от предпочитанията ви и годината на производство. Средната цена на употребяван Mercedes-Benz варира от 10 000 до 30 000, Audi започват от около 8 000 и могат да достигнат до 25 000, ако са по-нови и добре поддържани. Toyota са сравнително достъпни – между 7 000 и 20 000 средно.

Трябва да се има предвид, че цените могат да варират значително – от евтин до скъп вариант, в зависимост и от допълнителните екстри на автомобила, пробега, историята на поддръжка и др.

Важно е да се направи задълбочен пазарен анализ и сравнение, преди да вземете окончателно решение и да изберете най-доброто за себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *